Teoriaa tomaatista

9 vastausta to “Teoriaa tomaatista”

Kommentit

Read below or add a comment...

 1. Marja-Riitta says:

  Aion kokeilla! Ovela aika tuo 25 minuuttia, koska se on puolet lyhyempi kuin 30 minuuttia, tai ainakin tuntuu siltä.

 2. Kimmo says:

  Hei Marja-Riitta! Tuo on totta. Myös minunkin matematiikallani 25 minuuttia on puolet lyhyempi kuin 30. 🙂 Kokeile ihmeessä! Myös tuo laskuri on hyvä.

 3. pomodorottaja says:

  Kiitos Kimmo! Olen kokeillut nyt yli viikon. Tämä sopii erinomaisesti minulle. Kirjoitan työn ohessa. Ainakin yhden tomaatin ennättää aamulla ennen töihin lähtöä. Ja illalla enemmän tai vähemmän väsyneenä kirjoittamista helpottaa ajatus siitä, että jokainen tomaatti vie kohti maalia. Pienemmmillä tauoilla voin tehdä välttämättömiä pieniä kotitöitä (pesukoneen täyttö tms.), mutta neljä tomaattia oikeuttaa minut johonkin palkintoon, esim. jäätelöön. Jo pelkkä tomaattilista sinänsä on jo palkitseva. Tähän asti olen seurannut käsikirjoituksen kokonaissanamäärää, mutta siinähän saattaa käydä niin, että monen tunnin tekstin muokkauksen jälkeen on koossa yhtä monta sanaa kuin aloittaessa. Taidan olla hieman suoritushakuinen…

 4. Kimmo says:

  Mukava kuulla, että toimii! Eikä mun mielestä pienessä suoritushakuisuudessa ole mitään vikaa. Sehän lisää motivaatiota. Himokuntoilijatkin laskevat toistoja ja kilometrejä ja muuta.

  Ja joo, sanat on ongelmallisia, koska ne voivat vähentyä. Tosin NaNoWriMo:ssa, jossa todella lasketaan sanoja, kehotetaan olemaan poistamatta sanoja lainkaan ja esimerkiksi vain värittämään poistettavat katkelmat valkoisiksi. Näin niitä ei näy mutta sanamäärä ei vähene! Mitäs siitä sanot? 🙂

Kommentoi

css.php