Pieni Twitter-opas

10 vastausta to “Pieni Twitter-opas”

Kommentit

Read below or add a comment...

 1. Hannu Komonen says:

  Hei!
  Olipa mielenkiintoinen ja hyvä artikkeli. Twitteri-maailma on minulle ihan vieras. Heräsi kiinnostus ja ehkäpä yritän valloittaan tämänkin maailman.
  Hyvää talven jatkoa!

 2. Kimmo says:

  Kiitos kommentista, Hannu! Kyllä ehdottomasti kannattaa kokeilla!

  Tässä vielä kolme hyvää suomenkielistä artikkelia aiheeseen liittyen:
  Pelasta maailma: Miksi #Twitter?
  Tarkkaamo: Twitter-opas vasta-alkajille
  Nakkipaketti: Parhaat Twitter-vinkit aloittelijalle

 3. Anne Ahkola-Lehtinen says:

  Kiitos asiallisesta ja innostavasta tavasta kertoa twitteristä.Olen vasta tutustunut toisten tviitteihin ja uskallus kirjoittaa omia kaipaa vielä rohkeutta.Nyt lueskelen linkit ja sitten vaan twitterin kimppuun.Kokeilu ja sitoutuminen kannattaa!

 4. Kimmo says:

  Kiitos kommentista, Anne! Ei kannata liian kauan miettiä tviittaamisen aloittamista. Kun alkaa heti tehdä niitä säännöllisesti, kyllä sen oppii!

 5. Hanna-Riikka says:

  Tai sitten vaan ottaa rennosti, twiittailee siten miltä tuntuu. Jos miettii liikaa, että pitäisi olla hauska tai sitä ja tätä, harvoin onnistuu. Kohta seitsemän on minusta paras ja käyttökelpoisin.

 6. Kimmo says:

  Kiitos kommentista, Hanna-Riikka! No joo, olet kyllä toisaalta oikeassa. Antaa mennä vaan! Toisaalta olen sitten kuullut monelta, että he eivät tiedä, miten Twitterissä pitäisi toimia tai että he eivät oikein saa siitä mitään irti. Ehkä se on joillekin luontevampaa kuin toisille. Tämä pitää varmaankin paikkansa kaikkien sosiaalisen median palveluiden suhteen. Siksi kuitenkin tein nämä ohjeet.

  Ja Twitterissä aika monet ovat nimenomaan ammatillisessa roolissa, jotkut jopa työnantajan velvoittamina. Silloin on pakko myös hieman miettiä, mitä siellä voi tai kannattaa tehdä. Yksityisen ja julkisen välisen rajan vetäminen tai epäviralllisen ja virallisen välinen tasapainottelu ei ole helppoa, ja siitähän sosiaalisessa mediassa paljolti on kyse.

 7. Antti says:

  Olen samoilla linjoilla Hanna-Riikan kanssa ja kun nyt olen lukenut tänään pari suomenkielistä Twitteriä koskevaa kirjoitusta (ohjetta), niin missään ei ole mainittu julkkis-ilmiötä: Ihmiset todellakin seuraavat julkkiksia ( – ja esim. Tuomas Enbuske on todellakin tehnyt itsestään julkkiksen (Twitterissä, mutta myös muualla)).

  Tämä ilmenee myös sillä, että Twitterissä koetaan olevan kilpailu seuraajien määrästä (tapaus Saarikoski vuosi sitten). No, mitä enemmän seuraajia, sitä useampi (ehkä) lukee niitä twiittejä eli vaikuttavuus kasvaa, jos sellaista hakee, mutta kun katsoo Enbusken twiittejä, niin asiaa sisältävien, ‘järkevien’ twiittien määrä on aika pieni.

  Mihin silloin halutaan vaikuttaa? Aika moni niitä kuitenkin seuraa ja se liittyy minusta juuri enemmän siihen tunteeseen, minkä monet saavat, jos voivat seurata julkkista tai jos julkkis jopa seuraa heitä, puhumattakaan, että retwiittaisi tai vastaisi! (Kirsi Piha ainakin on dokumentoinut tuon tunteen omassa SlideShare-esityksessään… hän on tietenkin itse poliitikko, julkkis ja viestintätoimiston johtaja…)

  Minusta Twitter on vain kiva viestintäväline. Toisaalta olen viestinyt Internetissä julkisesti yli 20 vuotta, joten ehkä en osaa enää innostua tai nähdä mielekkyyttä tuossa itseisarvoisessa lukijoiden haalimisessa? Mainita se silti minusta pitäisi.

 8. Kimmo says:

  Kiitos kommentista, Antti! Onhan Twitter julkkistenkin suhteen aidosti uudenlainen väline. Sen avulla julkkis voi niin halutessaan olla ihan suoraan yhteydessä faneihin ja toisin päin. On sitten toinen asia, onko siinä viestinnässä sisältöä.

  Monet seuraavat julkkiksia mutta monet eivät. En ainakaan itse ole erityisen kiinnostunut enkä pahemmin seuraa. (Onko @alexstubb julkkis? Taitaa olla.) Olen pyrkinyt pitämään Twitterin ammatillisena ja ammattiini liittyvänä viestintäkanavana enkä seuraa mitään esim. harrastuksiini liittyen (siihen käytän Facebookia).

  Toiset katsovat telkkarista Putousta, toiset Espanjan sisällissodasta kertovia dokumentteja. Niin kai Twitterissäkin.

 9. axel says:

  Moi,
  osaatko sinä tai joku sanoa missä vika kun puhelimella, Lumia 625, otetut kuvat eivät säily Twittertilissä? Ne kyllä saa sinne lähetettyä kuten pitääkin, mutta häipyvät pian ties minne. Kokeillut 10 kertaa.
  Yhdessä kuvassa, jostain asetuksista, että se on One Drivessä, vaikka pilvitallennus ei ole valokuvien osalta käytössä. Enkä ole koskaan Drivessä edes käynyt.
  Kiitos!

 10. Kirsi Heikkinen says:

  Moi! Olen tätä Twitteriä ihmetellyt ja pohtinut jo pidemmän aikaa. Olisiko siitä jotain minulle vai ei… mitä siitä hyödyn tai ahdistunko jatkuvasta viestivirrasta. Ja miten välttää julkiset mokaukset, siihen juttusi antoi hyviä ohjeita! Kiitos! Ehkä eniten juuri mietinkin tätä yksityisyyden ja julkisuuden rajaa omalla kohdallani. Rohkaisit mieltäni kuitenkin juuri riittävästi, että kävin luomassa itselleni Twitter-tunnukset… Huh! Se on menoa nyt! Kuten Anne aiemmin mainitsi, olen minäkin siinä vaiheessa, että turvallisesti valitsin muutaman varman valinnan seurattavaksi, Ylen, HS:n… Mutta mitä ketään voisi kiinnostaa omat twiittini, tavallinen pulliainen kun tässä kuitenkin olen. Vai olisiko se seuraava steppi sitten se, että nähdessäni hyvän twiitin, twiittaan sitä eteenpäin. Ja kenelleköhän se mahtaa mennä. Ehkä tässä pitäisi vaan rohkaistua harjoittelemaan ja sen perusteella arvioimaan olisiko Twitter meikäläiselle…

Kommentoi

css.php